Wednesday, April 20, 2011

Chicha Nadia ;)

woah :O DP dia ♥ !


(Saja tulis pasal ni untuk memenuhi post blog saya HAHA)

HELLO HELLO HELLO BOYS. LISTEN HEAR !

Sedapnya ko mengutuk kaum hawa ye. Dah kaum ADAM ko tuh bagus sangat ke? Bajet gud gud je la. Memang lah sekarang ramai kaum hawa snap gambar macam orang yang tak bermaruah,(faham-faham jela) then letak dalam Facebook. Yeahh itu memang perkara yang sangat stupid, sebab mereka rasa mereka cantik , seksi , hot blablabla. Okay aku setuju lah cakap korg (kaum Adam) . But !! Korg (kaum Adam) ingat bagus ke bogel tunjuk dada bagai. Konon KATANG lah kan. padahal macam apa je, BOROI kut HAHAHA Then, pakai singlet bagai lah, pakai baju ketat. HELL-O boys. Lu ingat lu handsome kaa pakai macam tuh. Pakai pakai lah baju okay. Jangan nak pandang kaum Hawa je. Pandang juga kaum korg tuh. Aku bukan nak sokong cara pemakaian kaum hawa zaman sekarang ni. Yeahhh, aku tengok pun macam minah ni desperate gila doh nak tunjuk badan dia, tapi aku just nak menegakkan kaum kami sahaja.  Thats all. Haa, satu lagi yeahh, memang minah sekarang suka snap gambar mulot muncung macam Itik dan lidah terjelir keluar.. Maybe trend minah sekarang lah kut. Tapi, aku rasa okay lagi kut berbanding jantan buat camtu. Hakalah. macam siot je aku tengok laki buat camtu. HAHA macam beruk nak kiss and lick awek dia pun ada kut. Upsssy! Sorry kalo ada sesape terasa. :) Then, sekarang lelaki nak pakai make up buat apa? Macam cantik je. Padahal cam pondan tepi jalan tengah cari mangsa untuk memuaskan nafsu mereka. HAHA :DD Hey hey hey! Tak payah lah lagi buruk aku tengok ada lah. Okay.. Lelaki ko ingat ko lawa ke tindik telinga? Ohh maybe ko rasa ko hebat tindik telinga. OMG! you so silly okay. Ko tak boleh jadi wali untuk anak kau tuh. Then dah lah tak dapat jadi wali. Berdosa pula tuh. errr... korg tak suka apa yang aku cakap nih, P mampus lah, Ada aku kesahh? 
K thats all :)

Saturday, April 16, 2011

FIVE JAYS ;)

Hey guys :) This my new family. HAHA yeah yeah i donno. Kami rapat masa hari keusahawanan ni. Happy gila. Masak sama sama makan sama sama snap gambar sama sama. Semua lah sama sama. HAHA camtu jela. Apa nak tau nama dorg? okay start dari belah kiri. Aku . Scha . Asyira . Along . Ayu . Nisha . Waniey . Athirah dan last sekali ialah Atikah tukang snap gambar. HAHA 

BLABLABLA (Penutup)  

K.A.M.I : Enam Orang sakit mental :D

Haa, ini saya punya gang. Yeah. Kami jahat kat sekolah. Bukan jahat lah. Kami nakal je. HAHA sebab apa nakal. Sebab kitorg suka cari pasal. Then, segelintir dari pelajar sekolah tuh tak suka kami. HELL-O budak. Ada kami kesahhh? Ko nak benci kitorg. Tak luak satu sen pun kalau ko benci kitorg ni. HAHA whatever~ I donno lah apa nama gang kitorg ni -,- Nanti saya fikir fikirkan :) Okay enjoy it :P

W A I T ! Mau cerita ni. Lihat di bawah kay :)

 Ini guru kelas kami nama dia Puan Zurida Dzulkifli. Tapi kami anak murid dia yang nakal ni. Suka panggil cikgu Ida Zurida Ida. Sebab comel je nama tuh. Aha xD Dia guru kelas kami dari kami Form 4 sampai sekarang dia tak jemu agaknya tengok muka kitorg. HAHA Dia ajar Subject Science. Yeahhh. Faham juga lah tapi malas nak buat canne. Maaf ya cikgu. Kami janji akan dapat result terbaik :) HAHA okay cikgu nanti birthday cikgu beli kek ye. Bagi kitorg makan. Huahahaha :P

Saturday, April 09, 2011

i'm Sick :/

Blablablablabla (intro) :D

Hari ni aku p sekolah naik basikal. HAHA tipu je :P Naik kereta lah. P sekolah hari Sabtu? Apehal ko sekolah hari sabtu ni? Bosan gila. Erkk -,- Aku ada class ar bodoh, pelajar cemerlang memang camni :) (Yaa, saya suka cakap sorg sorg) Hurm, and then balik rumah pukul 4pm. Mandi + Solat pastu terus tidur sampai pukul 7pm. Pening kepala rasa nak pecah je ni --'' Pastu aku dapati aku sakit alsa? Korg tau tak!? Tak tau tanya mak sekarang! HAHA sebab aku makan maggi. Maggi! I hate you very much!! I don't want eat you anymore. huh ><! Pastu sekarang badan aku panas nak demam. Aiyoo! Fak gila demam. Tak boleh buat kerja pe nanti. Camtu je. 

The End~

:D

Hey Peeps!
Today : Sabtuday, 09 APRIL 2011
Topic : I wear a ''TUDUNG''
        SELEKEH? I know ~
Location : Busstop Afzan. Baru balik class. Konon**
Big Credit for : Eykaa Atieyka Kamaruzaman. Photographer yang tak berjaya lagi. HOHOHO (gurau)

Here this picture, Dammit! I donno how to wear this ''TUDUNG''. -,-

Selekeh gila babi an? Asal aku tengok orang lain pakai cantik je -,- Dengan tudungnya dengan baju kurung besarnya. Adoii! HAHA k lah babai. Kalau nak tengok lagi. Search nama minah ni --> Eykaa Atieyka Kamaruzaman, my photographer ;) Photographer lah sangat aku suruh snap banyak lagi. Penat. HAHA welkkk!

Friday, April 08, 2011

..................................NON TiTLE

Minah Minah Minah. Gelabah gila do kau ni. Kutuk kutuk aku dari belakang. Minah kalo ko berani cakap depan ah beb. Asal nak cakap belakang? Kalo ko tak kenal aku? Asal ko tulis pasal aku dalam blog? HAHA lawak gila do ko ni.. Sian. Budak baru nak up! Menjaja cerita aku kat blog ko sebab ko nak up kan? Takpe takpe. Silakan dengan cerita bodoh anda.. Minah aku nak nasihat ni. Baca baik-baik dan renung renungkanlah ''Hidup ni jangan cara ke orang, Walaupun ko tak suka orang tuh, Ko diamkan je mulot ko yang busuk tuh. Aku bukan pe.. Maybe orang pandang aku dan mmbe aku buruk jelik, jijik dan segala bagai. Tapi, maybe satu hari nanti orang fikir-fikir ko ni kepoh suka cara tepi kain org'' dan satu lagi ko and tha geng ''You're not God to judge people from their attitude, maybe kitorg lebih better daripada korg yang suka cara hal orang dan mengutuk sewenang wenangnya. :) Menfitnah itu berdosa besar. Lagi besar dari dosa membunuh. Terima Kasih :)

SALAH ANAK ATAU IBU BAPA?

Haa, Topik harini adalah '' Kenapa anak-anak sekarang kurang beradab dengan Ibu bapa? Salah anak-anak kah? Atau salah ibu bapa kah? '' Mari kita sama-sama bincang hal ni. Lets check it out :)

Korg perasan tak? Sekarang ramai anak-anak yang ingin bebas dan derhaka dengan Ibu bapa dan juga tidak menghormati mereka sebagai Ibu Bapa mereka. Dan sangat menyedihkan ada pelbagai kes-kes yang sangat, org cakap ''KURANG AJAR'' iaitu tergamak membuang Ibu bapa mereka merempat di tepi jalan dan mengutip makanan dari jalan jalan dan tong sampah macam kucing. Ada juga yang berani meletak Ibu bapa mereka di tempat orang-orang tua kerana mereka anggap Ibu bapa mereka ni tua dan menyusahkan hidup mereka sahaja. Mengapakah kes ini boleh berlaku?

Kalau mengikut akal dan fikiran secara logiknya, (cehh wahh) saya berpendapat anak-anak boleh tergamak menjadi seperti ini ''Kacang Lupakan Kuit'' atau pun ''Si Tanggang'' nak nak kalo anak-anak dah berkahwin dan berumah tangga. Apakah punca mereka menjadi sedemikian?

Kita janganlah menyalahkan anak-anak 100% kerana kita perlu mengkaji kenapa mereka boleh berubah sebegini? Adakah salah ibu mengandung? Atau didikan ibu bapa yang tak berapa betul. Sudah menjadi fitrah manusia seseorang itu tidak akan melakukan sesuatu kalo tak ada sebab dan cabaran daripada seseorang, kerana manusia mempunyai akal fikiran, hati perasaan dan keinginan dan juga nafsu :) Apabila akal dan hati dapat mengawal nafsu, nescaya manusia akan berbuat perkara yang baik. Tapi kalo nafsu yang mengawal hati dan akal kita mungkin manusia akan berubah dan menjadi seperti kes yang kita bincangkan ini.

Mengapa NAFSU boleh mengawal hati dan akal kita? Sedangkan Allah mencipta kita dengan tinggi darjatnya daripada makhluk-makhluk yang dicipta Nya yang lain. Dengan memberikan kita Akal dan Hati yang baik dan suci untuk memikirkan mana yang baik atau pun buruk? Kenapa mereka sanggup menjadi seperti anjing yang tidak mempunyai perasaan? Kes ini amat membimbangkan.

Janganlah kita menunding jari kepada anak-anak sahaja kerana mungkin ini salah ibu bapa yang mengajar anak-anak sambil lewa sahaja. Dan menyebabkan anak-anak seperti tidak ''berhati perut'' melayan kerenah ibu bapa. Secara dasarnya, hati dan akal menjadi lemah dan mati kerana ibu bapa tida memberi makanan yang bersih ataupun halal. Ataupun ibu bapa tidak mengajar anak-anak pasal agama atau menghantar mereka ke kelas agama. Contoh Kafa dll.

Anak-anak bagaikan tiada perasaan dan takutkan dosa atas kesalahan mereka yang begtu kurang sopan ataupun kurang ajar terhadap ibu bapa mereka. Mereka anggap ibu bapa sebagai kawan atau pun musuh mereka untuk kurang ajar atau mencaci mereka dengan senang hati.Kerana mereka tidak lagi berpegang kepada Iman dan Takwa Allah s.w.t

Anak-anak adalah merupakan amanah dari Allah kepada hambanya. Anak-anak juga adalah ujian daripada Allah untuk melihat manusia sabar atau tidak dan bagaimana manusia mendidik anak-anak mereka menjadi manusia yang baik atau sebaliknya. Sebagaimana yang disyariatkan dalam Islam. Surah Al-Anfal :Ayat 28 


“Dan ketahuilah bahawa hartamu dan anak-anakmu itu hanyalah sebagai cubaan bagimu, dan sesungguhnya di sisi Allah ada pahala yang besar”  (Surah Al-Anfal : ayat 28)

Dalam ayat al-Quran itu mengatakan anak-anak adalah tanggungjawab Ibu bapa dan janganlah kita mensia-siakan mereka dengan tidak mendidik mereka ke jalan yang benar dan tidak mengikut suruhan Allah. Ibu bapa harus peka dengan akhlak dan peribadi kerana keadaan sekeliling boleh mengubah mereka dengan sekelip mata. Nak nak zaman sudah moden dan teknolgi sudah canggih. Tidaklah seperti zaman dahulu kalo anak-anak tidak mengikut cakap ibu bapa akan memukul dan memarahi anak-anak. Ibu bapa boleh memukul dan memarahi anak tetapi anak zaman sekarang lain dengan. Anak-anak sudah pandai mereka akan memberontak dan akan melarikan diri kerana tension. So, Ibu bapa harusah menasihati dan mendidik mereka sejak kecil lagi. Seperti pepatah melayu ''Meluntur Buluh Biarlah dari Rebungnya'' Jadi, Kita sama-sama memikirkan bagaimana cara yang paling tepat untuk mendidik anak supaya menjadi orang yang berguna dan tidak kurang ajar kepada ibu bapa. Ibu bapa haruslah mendidik anak seperti ini :-

:: Terapkan nila nilai Agama. Contohnya ajar mereka mengaji dan  solat 
:: Bentuk keperibadian anak-anak supaya menjadi anak yang soleh dan solehah
:: Berikan sumber makanan yang bersih dan halal kerana makanan juga menyebabkan hati anak-anak menjadi hitam dan pandangan mereka gelap dan ke arah keburukan.
:: Wujudkan suasana harmoni dan erikan kasih sayang secukupnya kepada anak-anak.
:: Tanyakan anak-anak apa masalah mereka atau berborak dengan mereka untuk rapatkan lagi antara Ibu bapa dan anak-anak.
:: Jangan mendidik anak-anak dengan wang ringgit kerana mereka akan liar. Ajarlah mereka bagaimana hidup susah. 
:: Selalu mendoakan mereka dan tidak mencaci mereka dengan perkataan atau perbuatan yang tidak senonoh.
:: Berserah kepada yang Maha Esa semoga anak-anak tidak menderhaka dan menjadi orang yang berguna dan soleh.

InsyaAllah dengan cara-cara ini boleh mendidik anak dan mereka tidak akan menjadi anak yang durhaka kepada ibu bapanya. 

Thursday, April 07, 2011

..................

Okie, sekarang aku nak bercerita pasal sorg budak ni --'' Aku tak kenal dia pun dan tak ingin nak mengenalinya pun. Nama dia? Tett!  HAHA Dia Form 1 kat sekolah aku. Aku tau pun sebab dia kawan dengan kawan aku budak Form 1 gak. HAHA Dia add aku kat Facebook then tiba tiba dia buat aku sister dia? Watafakk? Aku kenal ko er? Sorry lah. Aku tak pernah nak cakap dengan kau pun dik. Sebab semua geng kau tuh aku ANTI gila babi tau tak! Set set kurang hajar. Ingat korg bagus er pe? Aku bukan nak gaduh dengan budak Form 1 lah Tak pun an. Tapi dorg biadab. Tak pandai nak hormat er senior ko ni? Then, ko tak payah lah nak buat baik dengan aku. Aku tak suka ko pun. Maaf :/

CUCI CUCI CUCI !

KHAMISDAY, 07 APRIL 2011: Today aku and tha geng Scha, Waniey, Nisha , Atikah, Syira cuci kelas.. HAHA seronok gila babi ah! wa cakap lu :) Kitorg cuci kelas sampai banjir dibuatnya. Yang tak boleh belah nya kitorg amit TONG SAMPAH isi air dalam tuh. Sebab baldi kecik sangat. Then, kelas jauh dari tandas.. HAHA bengong punya idea :)Camtu jelah cerita dia.. Gambar tak ada nanti Atikah upload aku copy lah.. HHAHAHAHAHAHHAHA, WELKK! now dah ada gambar! Sucks gila gambar cam apa jeh HAHA :DD 


Kalau korg nak tengok banyak lagi gambar kitorg. Just click this --> http://eykakamaruzaman.blogspot.com 

    Monday, April 04, 2011

    EXAM oh EXAM !

    Yeahhh esok exam dan aku tak baca buku pun ^^, Good Girl --'' Itu je aku mau cakap. Babai and good luck for everyone :D

    O M G !

    Banyak betul dugaan kat aku ni. Orang cakap kalau nak hadapi peperiksaan ni memang banyak dugaan yang datang. Yeahh, betul lah tuh.. Macam macam dugaan datang kat aku. Antaranya transport takde nak p sekolah --'' Aku tak tau lah weh. Aku nak pindah sekolah. Tapi, aku sayang lah pelajaran aku ni. Dah belajar tapi nak pindah pula..SANGAT RUGI! Then, kawan kawan aku kat sini.. DAMN! Pastu aku nak masuk hostel.. tapi aku tak tau lah. Tengah fikir lagi -,- Hm, Ya Allah! Beratnya dugaan kau bagi ni.. Tabahkan hati kau Nabila.. Kuatkan Iman. Setiap masalah mesti ada jalan penyelesaiannya. InsyaAllah :'(

    Sunday, April 03, 2011

    HUH -,-''

    Katy Perry, why you so naughty? I suruh you nyanyi je, bukan buat apa pun kat blog I ni. I nak you nyanyi je :'( Please hunny. I dah kasi you berduet dengan Kanye West dah an.. You nak apa lagi hah! Benci Benci!! I tak nak kawan dengan you dah. huh (merajuk)

    saya sangat bosan masa ni** :p

    MAKAN MAKAN MAKAN -,-

    Hari ni aku makan 2 pinggan je. Nasi menggunung, lauk telur dadar sebesar pinggan, sardin je. Then, makan spaghetti. HUAHAHA! sedap sedap. Perut pun dah besar ni. Dan berat pun dah naik sikit. :O Diet balik. Yeahh! -,-